torsdag 25 februari 2010

Tö, halt och inga vildsvin...

Så var det dags, första vaket efter beredskapsveckan. Vädret var sådär, duggigt och grått, några plusgrader och sydostlig måttlig vind = halvbra vind. Trots det gråa var det rätt ljust trots att det var genomgrått pga att det nästan var fullmåne. Det snöade natten innan och jag hade inte varit uppe i Torn 1 sedan det kommit mkt snö. Det har faktiskt varit mer snö än på mannaminne och snörekordet sedan 1929 på 52 cm var nära att slås. Jag var duktigt varm när jag pulsat några hundra meter i knädjup blötsnö med alla varma kläder och en påse med kompostmat och ett "Big Pack" vildsvinsblandning.

Jag lade ut maten och satte mig till rätta, satt 2 h och såg inte någonting. När jag kom fram kändes det bra eftersom det inte var några nya spår på åteln, man vill ju inte missa några så försmädligt som jag gjort flera gånger. Idag slapp jag alltså det trots att jag kom fram först strax innan kl 20. Jag pratade innan jag kom upp med Husbonden och hade sms'at Johan innan på eftermiddagen.
Johan hade varit uppe igår som hastigast men inte sett något. Husbonden hade "ringt upp honom till tornet" sedan han sett den största flock med rejäla grisar han sett någonsin! Det hade varit 15 - 20 grisar sa han. Eftersom det snöat och blåst lite så såg jag knappt hans spår.

Några spår jag såg var i alla fall några nya i asken där jag har belysningen! Alltid lika kul att se hur de huggit sina betar i träden. Det såg nästan ut som på bilden här även om den togs den 11 februari.


Klockan 21.40 får jag ett trevligt SMS: Fika kl 22? Jag tackade ja och gick ned till Husbonden och värmde mig på en trevlig fika. För trots att jag suttit i bara 2 timmar var jag ganska genomkyld pga det gråa vädret och för att jag var så himla trött. Ärligt talat satt jag nästan och småsov ganska direkt! Så klart var jag trots allt på helspänn med hjälp av hörlurarna (hörselkåporna med medhörningen som vanligt på max).
På vägen hem var det ruggigt halt! På småvägarna hade duggregnet frusit till en isskorpa på snön. Jag fick faktiskt släpp i en 90graderssväng där jag åkte i hela 20 km/h! Pratade med Miss M när jag körde då och fick förmaningen att ta det lugnt - som vanligt. Jag hörsammade henne så klart och kom hem dryga 30 minuter senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar